Home 

  PALEONIEUWS

  fOSSIELEN

  tHEORIEEN

  onze familie

  historie

  gEOGRAFIE

  ONTSPANNING

  NASLAG

  sHOPWat is RSS?

 
 
Real Simple Syndication (RSS)
RSS bied je de mogelijkheid op de hoogte te blijven van updates op je favoriete websites. Een RSS-lezer, controleert via RSS periodiek of er updates zijn, en toont een korte samenvatting van het bericht.


wat is het- RSS is een bestandstype waarin de beheerder van een website bijhoud welke wijzigingen er op die site zijn geweest. Door een "abonnement" te nemen op dit bestandje, blijf je altijd op de hoogte van nieuwe toevoegingen aan de site.

Websites die RSS aanbieden herken je aan één van de volgende icoontjes:

, of

Deze plaatjes bieden een rechtstreekse link naar het RSS-bestand. Het RSS-bestand heeft vaak een .rss of een .xml extentie. Het formaat leest niet erg gemakkelijk zonder een speciale RSS-lezer. Een RSS-lezer is een programma om RSS bestanden mee te lezen, bovendien kun je met dit programma een abonnement nemen op het RSS-bestand. De RSS-lezer controleert dan periodiek of de inhoud van het bestand gewijzigd is en informeert je daarover.

Je kunt een losse RSS-lezer gebruiken, zoals RSSbandit of Google reader, maar de meeste browsers ondersteunen tegenwoordig ook RSS. Internet Explorer ondersteunt RSS vanaf versie 7 en ook Mozilla FireFox en Apple's Safari kunnen RSS-bestanden lezen.

Paleonieuws RSS - Op Zoek naar Eden biedt momenteel één zogenaamde RSS-feed aan; PaleoNieuws. Met de PaleoNieuws RSS-feed blijf je op de hoogte van nieuwsberichten uit de wereld van de paleoantropologie. De link naar het RSS-bestand van PaleoNieuws is http://www.sesha.net/eden/rss/paleonieuws.rss.

Abonneer je, geheel gratis, op de PaleoNieuws RSS-feed en mis geen enkel bericht meer.