Home 

  PALEONIEUWS

  fOSSIELEN

  tHEORIEEN

  onze familie

  historie

  gEOGRAFIE

  ONTSPANNING

  NASLAG

  sHOPWat is RSS?

 


Eden's Shop

In samenwerking met Amazon.co.uk, de grootste online boekenwinkel ter wereld, biedt Op zoek naar Eden een aantal geselecteerde boeken aan. De selectie wordt door mijzelf bepaald, de meeste boeken heb ik ook zelf gelezen en de overige boeken zijn van auteurs die goed staan aangeschreven. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om het onderhoud van deze site te betalen.

Aankopen in Eden's winkel worden op een veilige en professionele manier afgehandeld door Amazon.co.uk. Boeken worden verzonden vanuit Engeland en zijn meestal na een weekje binnen.

Let op!

  • Deze boeken zijn geschreven in het Engels;
  • De bedragen op de site zijn in Engelse ponden.

African Exodus
Christopher Stringer & Robin McKie

Christopher Stringer, de auteur van dit boek, is een van de voornaamste voorvechters van de Out of Africa hypothese. Dit boek beschrijft zijn theorieŽn over hoe de mens Afrika verliet en de wijde wereld in trok. Een echte aanrader voor mensen die meer willen weten over de eerste moderne mensen of benieuwd zijn naar het lot van de Neanderthalers en Homo erectus.

Jaar van uitgave 1997
 


Becoming Human
Ian Tattersall

Ian Tattersall, curator van het American museum of Natural History in New York, beschrijft in Becoming Human wat de moderne mens uniek maakt. Wat zijn de karakteristieken die ons anders maken dan uitgestorven mensoorten of de mensapen? Dit is een boek over hersens, taal en cultuur.

Jaar van uitgave 1998

 


The Fossil Trial
Ian Tattersall

Een van de meest uitgebreide boeken over welke fossielen waar en wanneer zijn gevonden en wat hun vondst betekent voor het beeld dat wetenschappers hebben van onze evolutie, is zonder twijfel The Fossil Trail van Ian Tattersall. Het boek stamt uit 1995 dus de meest recente vondsten staan er niet in, toch blijft dit een absolute aanrader.

Jaar van uitgave 1995

 


Lucy
Donald Johanson & Maitland Edey

In Lucy beschrijft Donald Johanson hoe hij in 1974 de fossiele resten van Lucy vond. Lucy werd in een klap wereldberoemd, het was op dat moment de oudste voorouder die ooit was gevonden. Johanson schrijft ook over de geschiedenis van de paleoantropologie, de wetenschap die onze oorsprong onderzoekt en over hoe het was om in de jaren '70 midden in de woestenij van de Ethiopische binnenlanden te zoeken naar de letterlijke speld in een hooiberg.

Jaar van uitgave 1990 (oorspronkelijke uitgave 1981)

 


From Lucy to Language
Donald Johanson & Blake Edgar

From Lucy to Language combineert teksten van Donald Johanson over de oorsprong van de mens, met de prachtige, gedetailleerde foto's van belangrijke menselijke fossielen van David Brill. De gefotografeerde fossielen worden zeer uitgebreid beschreven.

Jaar van uitgave 2001

 


The Neanderthal Enigma
James Shreeve

De meeste boeken op deze pagina zijn geschreven door wetenschappers die daarbij geholpen worden door schrijvers om hun verhaal enigszins leesbaar te maken. James Shreeve is zo'n schrijver, hij stond bijvoorbeeld Donald Johanson bij toen hij Lucy's child schreef. In The Neanderthal Enigma probeert Shreeve antwoord te vinden op de vraag waarom de Neanderthalers uitgestorven zijn. Omdat Shreeve zelf geen wetenschapper is, is zijn boek zeer objectief. Shreeve interviewt wetenschappers met verschillende denkbeelden en laat de conclusies aan de lezer over.

Jaar van uitgave 1995

 


The Last Neanderthal
Ian Tattersall

Dit boek van Ian Tattersall is volledig gewijd aan de Neanderthalers, een van de meest intrigerende uitgestorven menssoorten omdat zij tegelijk met onze eigen soort Homo sapiens leefden. Tattersall kijkt naar wie zij waren hoe zij leefden en, zoals de titel al aangeeft, hoe het uiteindelijk met hen af liep. Tattersall is een autoriteit op het gebied van de Neanderthalers en zijn uitgebreide kennis van deze menssoort maakt dit een fascinerend boek.

Jaar van uitgave 1999


Human Evolution
Roger Lewin

Dit is alweer de vijfde editie van Roger Lewin's Human Evolution. Lewin is een wetenschappelijk journalist die samen met Richard Leakey Origins Reconsidered schreef. Dit boek is geen leesboek maar een studieboek voor studenten paleoantropologie.

Jaar van uitgave 2004


Principles of Human Evolution
Roger Lewin & Robert Foley

Dit boek van Roger Lewin en Robert Foley is niet zozeer een leesboek maar studieboek voor paleantropologiestudenten. Voor iedereen die echt alles wil weten van de evolutie van de mens.

Jaar van uitgave 2003


The Aquatic Ape Hypothesis
Elaine Morgan

Als je het uittreksel over de Aquatic Ape theorie op deze site hebt gelezen en meer wilt weten over deze theorie, dan is dit boek van Elaine Morgan een aanrader. De AAT is omstreden en staat ver van de algemeen geaccepteerde wetenschappelijke ideeŽn over het ontstaan van de mens, toch blijft de theorie van Morgan intrigeren.

Jaar van uitgave 1999


The Descent of Man
Charles Darwin

In zijn boek On the Origin of Species legt Darwin zijn grootse theorie over evolutie uit. Op dat moment durfde hij echter het onderwerp van de evolutie van de mens nog niet aan te snijden. Het boek impliceerde dat de mens, net als de dieren die in het boek werden beschreven, evolueerde maar dit werd niet expliciet zo gezegd. Pas 15 jaar na het verschijnen van On the Origin of Species, schreef Darwin The Descent of man, over de evolutie van de mens. Hoewel de denkbeelden in het boek sterk verouderd zijn, is dit boek toch nog zeker de moeite waard.

Jaar van uitgave 2004 (oorspronkelijke uitgave 1871)